Zuidkwartier wordt omsloten door de Ivo Cornelis-, de Abeel-, de Linde- en de Mahatma Gandhistraat. Vanaf die laatste heb je via een groene dreef toegang tot het project. De nieuwe wijk ligt op een rustige plek, langs het stadsbos dat opgewaardeerd wordt en zo mee betrokken wordt bij de buurt. Tegelijkertijd bevind je je hier dichtbij belangrijke verbindingen en blijft Zuidkwartier betrokken bij de omgeving.

Het centrum van trendy hotspot Mechelen bevindt zich vlakbij. Op een kwartiertje sta je met je fiets vanaf Zuidkwartier recht onder de befaamde Sint-Romboutstoren of in Hofstade. Je fiets zet je trouwens makkelijk weg in de ondergrondse fietsenstalling!

Grootsteden Antwerpen en Brussel zijn makkelijk bereikbaar, zowel met de wagen, het openbaar vervoer als … de fiets. Fietsliefhebbers kunnen via de fietsostrade immers makkelijk richting Antwerpen of Brussel trappen. Bovendien zal ook de gloednieuwe tangent zorgen voor een vlottere verkeerstroom. Misschien ben je je hart nog niet verloren aan Mechelen – het komt nog wel! – maar wil je een handige woonomgeving vinden die een stedelijke omgeving combineert met rust in het groen én een goede verbinding met enkele Belgische grootsteden.
Met een Mobi-Score van 9,3/10 weet je zeker dat je een makkelijke uitvalsbasis gevonden hebt.

grote markt

11 min

10 min

van Grote Markt
Mechelen

autosnelweg

7 min

van autosnelweg

station

7 min

7 min

van Station
Mechelen

school

10 min

3 min

van school

winkels

4 min

2 min

van winkels

sports

10 min

5 min

van Sports
Vlaanderen Hofstade

Een levendige, autoluwe buurt ten zuiden van Mechelen. Waar
levens elkaar kruisen.